WordPress: Vertaalfout “Geplaatst door” in plaats van “Geplaatst op” (Thema Twenty Eleven)

Geschreven door Jeroen Groenhart, Online tips & trucs op . Geplaatst in Wordpress

Wellicht ben je enige tijd geleden net als ik verrast door de tekst “Geplaatst door” gevolgd door een datum op je WordPress website bij berichten:

WordPress-geplaatst-door

WordPress geplaatst doorDit hoort uiteraard “Geplaatst op” te zijn. Wellicht was je net als ik in de war en ben je aan het zoeken geweest en ging je twijfelen of dit niet altijd al fout heeft gestaan? Als je een beetje technisch bent ben je misschien zelfs wel op zoek gegaan naar de bron waar je dit kon aanpassen.

Hoe komt dit precies? De fout ligt niet aan jou. Waarschijnlijk maak je gebruik van het thema “Twenty Eleven”. In de vertalingen van het thema zit een fout.

Hoe kun je dit oplossen? Het probleem zit in de vertaalde bestanden (wp-content/languages/themes/twentyeleven-nl_NL.mo & wp-content/languages/themes/twentyeleven-nl_NL.po) echter kun je deze bestanden niet zomaar bewerken met een editor als kladblok of Notepad++.

Met een beetje technische kennis van FTP kun je dit zelf oplossen. Download op de Handleidingen WordPress website de Vertaling Twenty-eleven thema versie 1.5.

Werkwijze aanpassen vertaling van de thema’s:
  1. Unzip de vertaling van het betreffende thema
  2. plaats het nl_NL.mo bestand in /wp-content/themes/thema-naam/languages/ van het betreffende thema.
  3. Klaar.
Als je dit aanpast en zorgt dat dit aangepaste bestand op je webserver geüpload is dan werkt het weer zoals het hoort.

Succes!