WordPress: Reacties toestaan aan-/uitzetten lukt niet

Geschreven door Jeroen Groenhart, Online tips & trucs op . Geplaatst in Wordpress

In WordPress kun je instellingen opgeven om reacties toe te staan of uit te zetten. Als je dit gebruikt dan herken je de volgende situatie ongetwijfeld: Je hebt een WordPress website en je wilt je reacties inschakelen of juist uitschakelen maar het werkt niet.

Je probeert dit onder de algemene instellingen: Dashboard –> Instellingen –> Reacties Na het aanvinken en opslaan refresh je je website maar geen geluk. Zoals omschreven is dit enkel van toepassing op nieuwe berichten:

Reacties aanzetten voor nieuwe pagina's/berichten

Reacties aanzetten voor nieuwe pagina’s/berichtenJe probeert het nu bij je pagina of bericht onder deze instellingen:

Checkboxes voor reacties

Checkboxes voor reactiesNa het aanvinken en opslaan refresh je nog een keer je website maar wederom geen geluk!

Wat gaat hier mis? De bovengenoemde instellingen hebben geen effect en je kunt op individuele pagina’s en berichten geen veranderingen aanbrengen. De mogelijkheid voor reacties staat voor nieuwe pagina’s en berichten ofwel overal aan of overal uit en op bestaande pagina’s of berichten kun je geen wijzigingen aanbrengen. Althans zo lijkt het.

Nu lichte paniek…Is er dan wel een oplossing? Jazeker die is er gelukkig. Je kunt dit op twee manieren doen:

De eerste manier. Open het betreffende bericht of de pagina waar je reactie aan of uit wilt schakelen. Zorg eerst dat je de vinkjes uit het vorige screenshot aanzet en opslaat. Nu krijg je onder het veld waar je de tekst kan typen een extra blok met opties met de titel “Reacties”. Zet nu het vinkje zoals in onderstaand screenshot aan of uit en sla je wijzigingen op..:

Reacties toestaan

Reacties toestaanDe tweede manier: Stap 1: Zoek in het overzicht van je pagina’s of berichten degene waarbij je reacties aan of uit wilt zetten. Klik nu bij het betreffende bericht op de link “Snel bewerken”:

snel bewerken

Snel bewerkenStap 2: Vink het vakje “Reacties toestaan” aan of uit en kies “Bijwerken”. Thats it!

Reacties toestaan bij snel bewerken

Reacties toestaan bij snel bewerkenAanvulling door Ruud Evers: Met betrekking tot reacties zijn er nog twee andere aspecten interessant om te vermelden. Namelijk ten eerste, dat er de mogelijkheid is om reacties automatisch uit te schakelen wanneer een bericht ouder is dan een x aantal dagen (Dashboard –> Instellingen –> Reacties). Ten tweede, dat je via het overzicht van alle pagina’s of via een plugin ook heel gemakkelijk de reactiemogelijkheid voor alle bestaande berichten of pagina’s kunt in- of uitschakelen.

Heb je nog vragen of toevoegingen? Laat ze gerust hieronder achter.