WordPress toont ongewenst volledige tekst blogberichten

Geschreven door Jeroen Groenhart, Online tips & trucs op . Geplaatst in Wordpress

Als je een WordPress website hebt met een blog waar op de blogpagina ongewenst de volledige tekst van je blogberichten wordt getoond, dan biedt onderstaande uitleg uitkomst hoe je dit kunt oplossen.

Allereerst ben je er van verzekerd dat je vanuit de “Instellingen –> Lezen –> Voor elk artikel in de feed, toon (v) Samenvatting” hebt aangezet. Als dit geen effect heeft, dan kun je onderstaande stappen doorlopen. Hierbij is lichte technische kennis vereist.

Hoewel onderstaande oplossing afgestemd is op het probleem met het thema Twenty Eleven, geeft het je ook inzicht in hoe je dit bij een ander thema kunt aanpassen.

Voor de onderstaande aanpassing raad ik aan dat je vooraf een backup maakt van het bestand welke je gaat bewerken. Maak aanpassingen bij voorkeur in een Child Theme. Als je geen Child Theme gebruikt, dan loop je het risico dat je bij een update van het thema  je wijzigingen kwijt raakt.

Het thema Twenty Eleven heeft een bestand genaamd content.php welke je via FTP of via de bewerker kunt opzoeken. Hier tref je op regel 41 de volgende code aan: Pas “the_content” aan naar “the_excerpt” zoals in het voorbeeld hieronder: Het gebruik van een Child Theme geeft je alle voordelen van toekomstige updates bij je template met behoud van je eigen aanpassingen zoals deze.

Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Laat ze hieronder achter!